یکی از پمپ های مورد استفاده در صنعت، پمپ اسلاری است که از آن جهت انتقال سیالات معدنی در حجم بالا استفاده می گردد. در پمپ اسلاری از نیروی گریز از مرکز جهت جابجایی ترکیبات دو فاز شامل جامدات و سیالات (ترکیب اسلاری) استفاده می گردد. این نوع پمپ صنعتی در طیف های گوناگونی تولید می گردد و می توان از آن در صنایع مختلفی چون معادن شن و ماسه، معدن ذغال سنگ و نیروگاه ها استفاده نمود. به طور کلی پمپ های اسلاری بر اساس عملکرد به دو دسته ی سانتریفیوژی و پریستاتیک تقسیم می گردند که رایج ترین نوع آن پمپ اسلاری سانتریفیوژی است که از کاربرد بالایی در صنعت برخوردار می باشد.

خرید پمپ اسلاری

آشنایی با پمپ اسلاری

به طور کلی جهت پمپاژ اسلاری از انواع مختلفی از پمپ ها مانند پمپ های جابجایی مثبت و مکش منتوری استفاده می گردد. اما متداول ترین پمپ مورد استفاده برای جابجایی ترکیبات اسلاری همان پمپ سانتریفیوژی است که از نیروی گریز از مرکز تولید شده توسط پروانه یا ایمپلر در حال چرخش برای جابجایی سیالات معدنی اسلاری استفاده می نماید. اما نکته قابل توجه راجع به پمپ اسلاری سانتریفیوژی، طراحی و ساخت این مدل پمپ است که با سایر پمپ های سانتریفیوژی معمولی متفاوت بوده و کاملا مختص پمپاژ مواد با غلظت بالا می باشد.

 اسلاری چیست؟

در پاسخ به این سوال باید بگوییم که این مدل پمپ های صنعتی به دلیل قابلیت جابجایی اسلاری یا همان ترکیب دو فاز شامل آب و ذرات جامد، اسلاری نامیده می شوند. به طور کلی دو نوع ترکیب اسلار(دو فاز) وجود دارد که شامل موارد زیر است:

ترکیب اسلاری اشباع شده

اسلار اشباع که به آن اسلار ناهمگن نیز گفته می شود شامل ذرات زبر و ساینده ای است که از خاصیت سایشی بالایی برخوردار است.

ترکیب اسلاری اشباع نشده

این ترکیب حاوی ذرات بسیار نرم و ریزی است که به صورت یکنواخت در سیال پراکنده می شوند و از خاصیت سایشی پایینی برخوردارند. نکته حائز اهمیت راجع به اسلار غیر اشباع این است که با وجود نرمی و پراکندگی یکنواخت داخل سیال، اغلب رفتار مشابهی با سیالات معمولی ندارند.

مشخصات فنی پمپ اسلاری

از آنجایی که پمپ اسلاری یک ورژن تقویت شده از پمپ سانتریفیوژی معمولی است، متریال به کار رفته در ساخت قطعات داخلی و پوششی آن نیز از قدرت و استحکام بالاتری برخوردار می باشد. این پمپ ها از قطعات گوناگونی چون پوسته پمپ، پروانه، شفت، محفظه یاتاقان و محفظه آب بندی تشکیل شده اند که همگی قابل تعویض می باشند. معمولا در ساخت بدنه ی پمپ اسلاری سانتریفیوژی از آلیاژهای فلزی همچون کروم و منگنز یا پلاستیک و چدن ضد سایش استفاده می گردد که همگی از مقاومت بالایی برخودارند. همچنین پروانه پمپ اسلاری نیز از جنس فلز یا لاستیک می باشد و از استحکام مناسبی در برابر سایش توسط ذرات جامد برخوردار است.

کاربرد پمپ اسلاری در صنعت را بشناسیم

پمپ های اسلاری از پیشرفته ترین پمپ های مورد استفاده در صنعت هستند که از آن ها جهت انتقال سیالات و ذرات جامد استفاده می شود. از مهم ترین مصارف پمپ اسلاری می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • انتقال انواع مواد معدنی
  • انتقال ذغال سنگ
  • تغذیه دیگ بخار
  • استفاده برای لایروبی
  • استفاده در کارخانجات تولید کود
  • استفاده در صنعت حفاری
  • دفع بقایای سوخت فسیلی در نیروگاه
  • استفاده در دستگاه های شیرین کننده آب و تصفیه RO
  • استفاده در سیستم های تهویه مطبوع و سیستم های حرارتی
  • انتقال دوغاب و سیال حاوی سیلیس در صنایع تولید کاشی و سرامیک
  • استفاده در صنعت نفت، کشاورزی، آتش نشانی، تولید کاغذ، آب و فاضلاب و..

معرفی اجزای پمپ اسلاری سانتریفیوژی

با وجود طیف وسیع ابعاد و مشخصات پمپ های اسلاری موجود در بازار، تعدادی قطعه اصلی وجود دارد که بین تمامی پمپ های اسلاری مشترک است و به شرح زیر می باشد:

اجزای پمپ اسلاری
  • پوسته پمپ
  • پروانه
  • شفت
  • محفظه یاتاقان
  • محفظه آب بندی

آشنایی با انواع پمپ اسلاری

در ادامه به بررسی چند مورد از رایج ترین پمپ های اسلاری موجود در بازار خواهیم پرداخت که بسته به حوزه کاری می توان از ان ها استفاده نمود.

انواع پمپ اسلاری معدن
  • پمپ افقی طرح وارمن

پمپ افقی طرح وارمن یکی از انواع پمپ های اسلاری پر کاربرد در صنایع گوناگون است که معمولا از آن جهت انتقال ترکیبات اسلاری دارای ویژگی های خاص فیزیکی، شیمیایی و سایشی استفاده می گردد. قطعات داخلی به کار رفته در ساخت این مدل پمپ اسلاری در برابر انواع خوردگی و سایش مقاوم می باشند و معمولا با مواد خاصی چون لاستیک طبیعی، پلی اورتان، الاستومرهای مصنوعی و مواد آمورف (شیشه و بازالت) پوشیده می گردند.

  • پمپ عمودی گل کش

پمپ عمودی گل کش در دو نوع پروانه بسته و نیمه باز تولید می گردد و می توان از آن جهت جابجایی سیالات غلیظ دارای ذرات درشت استفاده نمود. این مدل پمپ های اسلاری به صورت آویز استفاده می شوند و به این دلیل برای انواع محیط های کاری با وسعت گوناگون مناسب می باشند. لازم به ذکر است راندمان کاری پمپ عمودی گل کش نسبت به سایر انواع پمپ های اسلاری کمتر است و بیشتر برای انتقال گل و لای مورد استفاده قرار می گیرد.

  • پمپ عمودی مخزن دار

از پمپ عمودی مخزن دار جهت مصارف عمومی و انتقال سیالات گوناگون استفاده می گردد. از جمله مهم ترین مزایای این نوع پمپ اسلاری می توان به عملکرد ساده، تعمیر و نگهداری آسان و قیمت مناسب اشاره نمود.

پروانه به کار رفته در ساخت این مدل پمپ اسلاری از جنس لاستیک ضد سایش است و در دو نوع باز و نیمه باز موجود است که با توجه به نوع مصرف تعیین می گردد.

  • پمپ افقی پر فشار

از پمپ افقی پر فشار جهت ایجاد فشار های بالا در دبی های پایین و در مصارفی چون فیلتر پرس های بزرگ استفاده می شود. از ویژگی های بارز این نوع پمپ اسلاری، سایز بدنه و قطر پروانه ی آن است که در مقایسه با سایز ورودی و خروجی پمپ بزرگ تر می باشند و همین امر باعث تولید فشار بالا می گردد.

  • پمپ افقی طرح یلو

پمپ افقی طرح یلو دارای عملکردی مشابه با پمپ اسلاری طرح وارمن است و تنها تفاوتی جزئی در چیدمان بلبرینگ های آن مشهود است. از جمله مهم ترین کاربردهای این پمپ می توان به استفاده از آن در واحد های سنگین صنعتی اشاره نمود.

نکات مهم خرید پمپ اسلاری ضد سایش

از آنجایی که پمپ های اسلاری در مقایسه با پمپ های معمولی مخصوص جابجایی مایعات شفاف از پیچیدگی و قطعات بیشتری برخوردار هستند، انتخاب پمپ اسلاری سانتریفیوژی مناسب صنعت ممکن است شما را دچار سردرگمی نماید. در ادامه یک چک لیست تهیه نمودیم که با در نظر گرفتن فاکتور های موجود در آن می توانید بهترین پمپ اسلاری مناسب حوزه ی کاری خود را تهیه نمایید:

  • مشخص نمودن میزان دبی مورد نیاز
  • مشخص نمودن نوع ذرات معلق در سیال
  • تعیین ضرایب اصلاح هد و بازده پمپ
  • محاسبه هد دینامیکی کل
  • محاسبه اتلاف هد اصطکاکی
  • انتخاب آب بندی مناسب محور
  • توجه به سایز پروانه
  • انتخاب جنس بدنه

لازم به ذکر است علاوه بر موارد ذکر شده در بالا توجه به عوامل گوناگونی چون شرایط محیطی، کیفیت ساخت پمپ، میزان اسیدی یا بازی بودن سیالات، میزان سرعت پمپاژ سیالات و نوع اسلار از نظر اشباع شدگی نیز می بایست در هنگام خرید پمپ اسلاری در نظر گرفته شوند.

همچنین در صورت بروز هرگونه مشکل در انتخاب و تعیین پمپ اسلاری مناسب صنعت خود می توانید به راحتی با کارشناسان ما در بخش فروش به شماره 09121775749 تماس حاصل فرمایید.

قیمت پمپ اسلاری سهند پویا

پمپ های اسلاری به عنوان یکی از مهم ترین تجهیزات معادن شناخته می شوند که قادر به پمپاژ سیالات دو فاز (ترکیبات اسلاری) هستند و در انواع و اقسام گوناگونی تولید می گردند. به دلیل طیف وسیع متریال به کار رفته در ساخت این نوع پمپ و فاکتورهایی چون برند، نوسانات ارزی و نوع قطعات، قیمت آن نیز دائما در حال تغییر و نوسان است.

پیشنهاد سهند پویا به عنوان تولید کننده بزرگ تجهیزات معادن شن و ماسه برای اطلاع از قیمت پمپ های اسلاری تولید شده توسط این برند، تماس با مشاوران ما در بخش بازاریابی و فروش به شماره 09121775749 است.

خرید پمپ اسلاری از سهند پویا

خرید و انتخاب تجهیزات و ماشین آلات صنعتی به دلیل تنوع بالای محصولات همواره یکی از بزرگترین دغدغه های شرکت های تولیدی است. همچنین وجود عواملی چون برندهای تولید کننده گوناگون و تفاوت در قیمت محصولات مختلف نیز خرید تجهیزات صنعتی را سخت تر می نماید. در چنین شرایطی برای گرفتن بهترین انتخاب و خرید محصولی با جزئیات و مشخصات مورد نظر نیازمند راهنمایی یک تیم حرفه ای است. شرکت سهند پویا با بیش از 12 سال سابقه درخشان در زمینه تولید و نصب تجهیزات و ماشین آلات معدن آماده ی پذیرش پروژه های ساخت تجهیزات شما مشتریان گرامی از صفر تا صد است.

یکی از محصولات بسیار کاربردی که کمپانی سهند پویا مفتخر به عرضه و تولید آن است، انواع پمپ های اسلاری قدرتمند مورد استفاده در صنایع مختلف است که در ابعاد مختلف و کاملا مطابق با سفارش مشتری ساخته می شوند. جهت استعلام قیمت روز و کسب اطلاعات بیشتر راجع به پمپ اسلاری تولید سهند پویا کافیست با کارشناس ما در بخش فروش به شماره 09121775749 تماس حاصل فرمایید.

نصب پمپ اسلاری ساخت سهند پویا

شاید بتوان مهم ترین مرحله در پروسه ی خرید پمپ اسلاری را مرحله ی جابجایی و نصب آن دانست که تیمی متخصص و مجرب را می طلبد. خبر خوش برای شما مشتریان گرامی این است که کمپانی سهند پویا مجهز به تجهیزات حرفه ای حمل و نصب انواع پمپ اسلاری، از تیمی با تجربه برخوردار است که آماده ی ارائه خدمات نصب و تعمیر در سراسر ایران هستند.