تفاوت کلاریفایر و تیکنر تصفیه

آشنایی با تفاوت تیکنر و کلاریفایر به شما در انتخاب گزینه مناسب کمک زیادی می کند. تیکنرها و کلاریفایرها دارای توان تصفیه هزار متر مکعب پساب در ساعت بوده که با عمل ته نشینی، آب را از مواد جامد جدا کرده و دوباره به چرخه در می آورند. این دستگاه ها به همراه کانکس تمام اتومات از هدر رفتن آب به بیرون از سیکل شست وشو در معادن جلوگیری می کنند.

دلایل استفاده از تیکنر و کلاریفایر در صنعت

مهم ترین تفاوت تیکنر و کلاریفایر در نوع عملکرد آن ها می باشد. تیکنرها دستگاه هایی هستند که برای جداکردن فازهای تغلیظ شده و جامد به کار می روند که در انواع مختلف و متعددی تولید می شوند و هر کدام از آن ها با توجه به محل مورد استفاده و کاربردشان ویژگی های منحصر به فردی دارند. از جمله دلایل استفاده از تیکنرها عبارتند از :
• تصفیه و بازیافت پساب های خروجی صنایع سنگبری ها و کارخانه های ماسه شویی
• تصفیه و بازیافت پساب های خروجی کارخانه های مواد معدنی مانند طلا، مس، آهن و سنگ
• تصفیه پساب های خروجی کارخانجات کاشی و سرامیک
• تصفیه پساب های خروجی کارخانجات موزاییک سازی
کلاریفایرها یک واحد تصفیه اولیه یا ثانویه بوده که برای جداسازی جامدات از پساب مورد استفاده قرار می گیرند که به نام مخزن یا حوضچه ته نشینی نیز شناخته می شوند. از مهم ترین دلایل ساخت این حوضچه ها، زلال سازی آب کارخانجات متعدد است که هدف آن حذف مواد جامد و ذرات معلق از فاضلاب برای تصفیه و کاهش آلایندگی فاضلاب می باشد. از جمله کاربردهای دیگر کلاریفایرها عبارتند از :
• تصفیه اولیه و ثانویه
• حذف مواد جامد قابل ته نشینی در فرآیندهای تصفیه بیولوژیکی
• استفاده در پیش تصفیه فاضلاب ها
• استفاده در سیستم های تصفیه صنعتی
• استفاده در کارخانه های نیشکر و تولید شکر
• استفاده در پاک سازی و زلال سازی تصفیه خانه های آب
• استفاده در افزایش غلظت مواد معدنی
• استفاده در استخرهای پرورش ماهی

تعریف کلاریفایر و تیکنر

تیکنر ابزاری است که وظیفه آن تصفیه پساب کارخانه ها به ویژه کارخانه های فرآوری مواد معدنی بوده و ذرات جامد را از مایع به وسیله دو نیروی گریز از مرکز و گرانشی جداسازی می کند. این دستگاه تصفیه پساب صنعتی قدرتمند با ابعاد و مشخصات مختلفی تولید می گردد و در حوزه هایی مختلف صنعتی همچون معادن فرآوری مواد معدنی و کارخانجات تولید شن و ماسه قابل استفاده است. یکی از تولید کنندگان بزرگ و به نام دستگاه تیکنر، گروه صنعتی سهند پویا است که به صورت کاملا تخصصی اقدام به طراحی و ساخت این دستگاه نموده است. جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانید وارد بخش محصولات سایت شوید.
کلاریفایر حوضچه ته نشینی مواد بوده که به صورت دائمی کار حذف مواد ته نشین شده را برعهده دارد. هدف اصلی این حوضچه ها از بین بردن مواد بیشتر از 10 میکرون معلق در آب است.

مقایسه تیکنر و کلاریفایر

تفاوت اصلی تیکنر و کلاریفایر علاوه بر شکل ظاهری در عملکرد، هزینه نگهداری و انواع آن ها می باشد که در ادامه به آن ها پرداخته ایم.
تفاوت کلاریفایر و تیکنر

تفاوت در شکل ظاهری

با بررسی دقیق تر می توان متوجه تفاوت این دستگاه ها در شکل ظاهریشان شد. برخی از تفاوت های ظاهری تیکنر و کلاریفایر در ابعاد و اندازه آنها می باشد. مثلا تیکنرها حدود 12 متر قطر و 7 متر ارتفاع داشته که ضخامت بدنه هر ورق آن ها در حدود 10 میل است.

تفاوت در عملکرد

شاید از نظر ساختاری این دو دستگاه بسیار شبیه به هم باشند ولی از لحاظ عملکردی بسیار متفاوت می باشند، مثلا تیکنرها و کلاریفایرها هر دو برای ته نشینی جامدات به کار می روند که موجب جداکردن جامدات از مایعات می شوند. تنها تفاوت عملکردی آن ها در این است که تیکنرها در غلیظ سازی جامدات کاربرد دارند ولی کلاریفایرها در تصفیه مایعات مورد استفاده قرار می گیرند.

تفاوت در هزینه نگهداری

همواره استفاده از سیستم های کلاریفایرها بسیار مقرون به صرفه تر از تیکنرها می باشد؛ زیرا هزینه سرویس ماهانه یا سالانه و هزینه تعمیر قطعات آن ها از تیکنرها بسیار کمتر است. بسیاری از قطعات کلاریفایرها در دسترس تعمیرکارها بوده که به راحتی می توانند آن ها را تعویض کنند؛ به همین علت صنایع زیادی از حوضچه های کلاریفایر استفاده می کنند.

تفاوت در انواع

معمولا هر دستگاهی از انواع مختلفی تشکیل شده است، تیکنرها و کلاریفایرها نیز از این قاعده کلی مستثنی نبوده و هر کدام از آن ها دارای مدلهای مختلفی می باشند. به عنوان مثال تیکنرها را به لاملا، معمولی، مخروطی عمقی و چند بخشی تقسیم بندی می کنند که بسته به این که در کدام صنایع مورد استقاده قرار می گیرند، عملکرد متفاوتی دارند. کلاریفایرها نیز به مدل های مختلفی چون مدور، مستطیلی، جریان با جهت بالا و تک عبوری تقسیم بندی می شوند.

فلوکولانت و گوآگلانت در تیکنر و کلاریفایر

فلوکولانت ها مواد شیمیایی هستند که فرایند جداسازی ذرات جامد از مایع را سرعت می بخشند و موجب تسهیل عمل تصفیه پساب و دست یابی به آب زلال می شوند. وقتی از فلوکولانت در پساب استفاده می شود، ذرات ریز دانه به یکدیگر برخورد کرده و متراکم می گردند، زنجیره طولانی تشکیل شده به وسیله فلوکولانت در فاز مایع، موجب به دام افتادن ذرات ریز دانه و تشکیل ذرات می شود. در اثر ته نشین شدن دانه های جامد در یک پالپ مایع زلال به دست می آید.
گوآگلانت ها یا منعقدکننده ها اجزای اصلی برای فرآیند تصفیه فاضلاب می باشند که به مواد جامد معلق چسبیده، آن ها را ته نشین و حذف می کنند، به این ترتیب فرایند تصفیه را انجام می دهند. منعقدکننده ها در فرآین

فلوکولانت و گوآگلانت در تیکنر و کلاریفایر

د تصفیه پساب برای حذف جامدات، شفاف سازی آب آهک، ضخیم سازی لجن و آبگیری جامدات کاربرد دارند. این مواد با خنثی کردن بارالکتریکی منفی روی ذرات، نیروهای باقی مانده کلوئیدها را ار بین می برند.

جمع بندی

تفاوت تیکنر و کلاریفایر بیشتر در نوع استفاده از آن ها می باشد. مثلا تیکنرها برای تغلیظ جامدات ولی کلاریفایرها برای تصفیه مایعات کاربرد دارند. کلاریفایرها در صنعت فاضلاب و تصفیه آب شهرها و تیکنرها در صنایع معدنی استفاده می شوند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *